En dag på jobbet…

Postad av den 31 okt, 2013 i Blogg

Funderade över dagens jobb och konstaterar att det varit väldigt spännande. Just nu jobbar jag ca halvtid för SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund där jag ansvarar för 7 publika digitala kanaler och driver en rad it- och innehållsprojekt. Vid sidan av det flera andra uppdrag.

Kl 08.30 – Mess om att nya releasen av SBF-appen fortfarande buggar i administrationen, tankevurpan av utvecklarna gör projektledaren gråhårig. Och mig med 🙁

Kl 09.00 – telemöte med Fortnox-konsult för kunds räkning. Jag kan inte annat än imponeras av Växjö-företaget som levererar nästan ett komplett affärssystem till småföretag för en spottstyver.

Kl 10.30 – Skype-möte i ett projekt som handlar om att få igång handel med svenska varor i Kina. Jag baxnar över kraften i den kinesiska konsumtionen och hur väl organiserade Kina är för handel. Kina har historiskt varit världsnation i handel, de senaste 100 åren har bara varit en parentes. Men stora utmaningar väntar den som vill bryta mark i Kina, det lär jag mig idag.

Kl 11.30 – Jaaaa!!! Positivt mess från app-utvecklarna. 5 minuter senare konstaterar jag att det är lika illa som tidigare!

Kl 12.00 Avstämning med SBF om appen. Ska vi gå ut med ett mail till användarna? Ja, det måste vi. Ett nesligt bakslag måste erkännas och vändas till något positivt. Får till det ganska bra tycker jag,  till de drygt 100 superusers som ansvarar för sina företags-appar.

Kl 12.15 Lunch kanske? Nä… stopp i migrationen av data till ett CRM-system. Måste hitta en bra väg framåt med utvecklarna före dagens slut. Ringer, men det är tydligen lunch för andra!

Kl 12.45 Hemma, det är ju höstlov och det betyder 2 mål mat om dagen för hungriga tonårsmagar. 30 minuter, sedan iväg med en unge i bilen.

Kl 13.30 Telemöte för kunds räkning om flytt av 100 mailkonton, 42 hemsidor och massor av DNS:er. Lite dålig fart i projektet men vi har koll! På pappret i alla fall.

Kl 14.00 Kort avstämning med Aftercloud, en tjänst som stänger ned konton i sociala medier för avlidna personer. Det är en entreprenör från Danmark driver tjänsten. Han bara gör det andra gått och funderat på, Jonas Gundersen heter han. Sätter den interna processen som ska fungera från den enskilda begravningsbyrån till återkopplingen från Aftercloud. Känns oerhört bra att vi gått i mål med det här!

Kl 14.30 Mailar med Kilsbergen och Mediaanalys om en Adwords-kampanj som bara måste igång nu!

Kl 15.00 Tar med datorn till USÖ och lyssnar på lunchjazz till Patrick Westins Quartet.

Kl 15.30 Mess från huvudleverantören av drift (samma projektledare som appen som kraschar!) Allt, precis ALLT ligger nere: Branschsidan begravningar.se, familjesidan.se med 450.000 annonser, ca 80 medlemssidor, interna produktionssystemet för dödsannonser. Levonline, deras driftpartner, har stora problem. Åker från USÖ.

Kl 15.45 Mess om att en bugg i Drupal orsakar krascherna i SBF-appen. Löst i kväll eller imorgon bitti.

Kl 16.00 Mess om att alla drifttjänster är uppe. Gör en koll av bastjänsterna. Funkar 🙂

Kl 16.10 Funderar på nästa Facebook-inlägg för SBF. Det är ju en viktig vecka med Alla helgons dag. Samtidigt får jag mail från Ulf Lernéus på SBF att pressreleasen om Aftercloud fått fäste. P4 Jönköping kläcker rubriken “Begravningsbyrån dödar dig på Facebook“. Bestämmer mig för att inte lägga ut den än, vill först länka till vårt innehåll om Aftercloud.

Kl 16.15 Första justerade presentationen i diplomutbildningen kommer för feedback.

Kl 17.00 Justerar en projektplan i det spännande projektet “Ett varmare mottagande” för SBF.

Kl 17.15 Skapar text till begravningar.se om Aftercloud. Ger upp i Drupal, går bet på bilden och mailar projektledaren om guidning imorgon kl 09.00

18.00 Hem, laga mat. Båda ungarna Skypar till LOL. Lugn. Läser artikeln om Peter Sjöö:s resa med gratistidningen Örebroar´n och funderar på hur det ska gå för min gamla arbetsgivare Nerikes Allehanda – fortfarande tänker jag att jag aldrig någonsin hade en trist arbetsdag där! Fantastisk arbetsplats.

18.30 Mailar med Niklas Jonason på Citygate om ett litet jobb. Morgonpressen ligger väldigt nära mitt hjärta – tar åter tag i tanken att lokala journalister som bevakar kommunpolitiker, polis och rättsväsende kan ses som en försäkring att lokaldemokratin fungerar. Jag är lika stolt att betala min e-prenumeration på NA som att betala skatt!

20.00 Samtal med uppdragsgivaren på SBF Ulf Lernéus om dagen. Läser och justerar i ett driftavtal.

21.00 Två presentationer till dyker upp i dipromutbildningen, går igenom dem och ger feedback. Mailar de 3 återstående som får respit till imorgon.

22.09 Mess från projektledaren för SBF-appen “Jaaa, nu funkar det!” Han har kämpat järnet i ett dygn med utvecklarna i Polen, nu ska jag låta honom vara i fred till 08.30 imorgon. Meddelar SBF den positiva nyheten.

23.00 Börjar skriva på detta inlägg…