Omni förenklar vardagen

Postad av den 3 okt, 2014 i Blogg

Ibland blir jag grymt imponerad av en app,  men jag måste medge att det är allt mer sällan. Kraven för att en app ska få stanna kvar i min telefon och ta upp hårddisk blir allt högre. Men en som får stanna kvar är Omni, nyhetstjänsten från Schibstedt som på ett utomordentligt sätt låter mig bevaka nyheter inom olika områden. Naturligtvis inrikes och utrikes toppnyheter men också ekonomi och teknik.
Det känns trovärdigt nästan med en gång och gränssnittet är intuitivt.

Annonserna är väl markerade och är kontextuella. SEB har gått in som storannonsör och verkar vara den enda annonsören för närvarande.

Neutraliteten är det inget fel på då Omni skriver om ett nedläggningshot mot en av de egna tidningarna i koncernen, SvD.

Omni lanserades i november 2013 och fyller alltså snart ett år. Initiativet kom från Aftonbladet och förebilden är amerikanska Huffington Post som samlar nyheter från olika källor. Efter en kräv start i början av året så kom hedersbetygelsen i april då Omni vann pris som bästa europeiska nyhetstjänst i mobilen. Priset delades ut på European Digital Media Award.
Nu finns Omnis besökssiffror på Kia Index. Ännu är de bara hälften så stora som t ex SvD och DN i mobilen. Det lär krävas en hel del marknadsföring för att få Svenskarna att byta nyhetskälla – det är inte helt lätt bryta ett invant nyhetsmönster där trovärdighet och “vem-är-det-som-skriver-till-mig” är frågor man ställer sig som nyhetskonsument.

Men all heder, Omni förenklar min vardag. Det var t ex väldigt smidigt att bevaka valet.