Polisen får stora A på Facebook.

Postad av den 3 jan, 2013 i Blogg

Över 30.000 personer följer polisen Scott som skriver på Facebook för Polisen i Alvesta-Växjö. Att han nu är utsedd till Årets Kronobergare visar att myndigheten har hittat en bra kanal för att göra polisarbetet synligt och intressant för allmänheten. I skrivande stund finns det ett 70-tal Facebook-sidor för olika polisdistrikt, bara i Sörmland har polisen nio (!) lokala sidor.

Precis som för alla sidor på Facebook så skiljs agnarna från vetet beroende på hur väl man lyckas prata med sina fans. Scott är exceptionellt skicklig och även i Haninge och i Värmland har man lyckats skrapa ihop över 10.000 gillare.

Jag tvivlar på att finns något bättre sätt just nu om Polisen är ute efter att skapa positiva associationer bland allmänheten.  Med den ”superlokala” ambitionen blir de relevanta, med vassa skribenter som Scott skapas förebilder och jämfört med alla andra bleka satsningar på Facebook blir det ett stort A i betyg.

Men det är inte helt problemfritt när myndigheternas regelverket möter Facebook, t ex måste varje inlägg diarieföras enligt lag.