Skärmdelnings-program en jämförelse

Postad av den 25 jun, 2012 i Blogg

Skärmdelning i webbmöten börjar bli vardagsmat. Tekniken blir också allt bättre men brottas fortfarande med prestandaproblem och en del krångliga användargränssnitt.

De jag har använt i stor dos är är Teamviewer, Webex, Skype och JoinMe

Bäst är alla kategorier Teamviewer, men smakar det så kostar det, över 8.000 kr för en livstidslicens för flera användare men då kan man också helt ta över användarens skärm och t ex installera ett program. Dock kostar uppgraderingar extra. Man byter ganska enkelt sida med användare som har programmet installerat. Det fungerar bra i alla väder men är inte jätteenkelt att använda.

Webex från Cisco är de som har jobbat hårdast och fått ut sitt program i hela världen. För 200 kr i månaden får man ganska bra basfunktioner. Men jag upplever inte Webex som speciellt stabilt och enkelt, i alla fall inte med tanke på priset.

Skypes gratis skärmdelning fungerar i nödfall. Den strular ofta och är väldigt basic.

JoinMe är enkel att använda. I gratisversionen kan man inte byta sida med deltagarna men tjänsten är förvånansvärt stabil och laggar inte lika ofta som t ex Skype.

JoinMe är mitt förstahandsval för att det är enkelt för både mötesorganisatör och deltagare. Teamviewer har flest funktioner och passar supportorganisationer som behöver styra andras skärmar och som kan räkna hem licenspriset.